Over Hanne

Hanne Luyten werd in 1984 in Lier geboren, en besloot toen meteen dat dat voor altijd the place to be zou zijn. Hanne woont dus al heel haar leven in die prachtige Poort der Kempen, die door haar stadsgenoot Felix Timmermans met rede werd omschreven als Schoon Lier. Prima plek om kinderen groot te brengen, vond Hanne; dus mikte ze 3 zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren recht de Pallieterstad in. 


En daarmee ruilde Hanne meteen haar tienjarige carrière achter de schermen bij de televisie in voor een chaotisch gezin. Ze belandde thuis in een gloednieuw format: dramareeks meet realityshow overgoten met wat comedy. Hanne neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter in te zijn dan andere. Hanne beschreef haar flaters dus maar doodeerlijk in haar debuut #nietaankindengezinverklappen, dat in januari 2019 op de wereld werd losgelaten en ondertussen al aan een zesde druk toe is. Wat volgde was een feest der herkenbaarheid voor menig moeder en vader, maar vooral een collectieve zucht van opluchting die enkel kan omschreven worden als #parentsunited. Of hoe een boek vol blunders, zo maar even een bestseller werd.

Omdat praten excellente traumatherapie is, en daarnaast ook nog eens reuze-gezellig bleek, begon Hanne in het hele land lezingen te geven over haar boek. Het publiek? 98% procent moeders, met hier en daar wat aanwezige papa’s ook. (Of die daar al dan niet onder dwang beland zijn, laten we veilig in het midden.)

Het resultaat van al die lezingen bundelde Hanne in de vorm van een geweldige scheurkalender voor 2021. Elke dag een nieuwe anekdote, elke dag een ander maf verhaal. 365 bekentenissen van ouders uit alle windstreken, met 1 grote constante: we doen ook maar gewoon ons stinkende best.

Wil je weten of Hanne binnenkort bij jou in de buurt passeert?
Check de agenda!

In 2020 waagt Hanne zich aan nog iets heel nieuws: een kinderboek. Dat schreef ze per ongeluk op 1 avond bij elkaar, zonder dat het zelfs ooit de bedoeling was om een kinderboek te maken. De geweldige Noëmi Willemen van le coeur à marée basse zorgde voor de illustraties (en nog zoveel meer!). Het resultaat?
“Het huis met de gele deur”, een prachtig vertelboek op rijm.