🍭 Aankopen vanaf 100 euro = geen verzendkosten! 🍭

Over Hanne

Die Hanne Luyten waarover heel deze website gaat, dat ben ik. Auteur, uitgever en alles daartussen bij Het Hannekesnest, maar ook moeder van drie, Lier-lover (en trotse winnaar van de Cultuurprijs 2019 aldaar) en pastelpony.

Ik werd geboren in de eighties en ben een kind van de nineties. In de nillies begon ik voor de televisie te werken, en nog eens tien jaar later ontdekte ik dat dat een moeilijke combinatie bleek met de drie kinderen die ik ergens onderweg kreeg. En dus richtte ik in de recentste roaring twenties dan maar een eigen uitgeverij op.

 

 

Dat klinkt nu als een hele random keuze, maar wacht, er gaat een geschiedenis aan vooraf. Zo schreef ik in 2019 de bestseller #nietaankindengezinverklappen en kwam in 2021 ook #onsmoeder uit – met #onsmoeder als co-auteur. Daartussen, in 2020, kwam ook mijn eerste kinderboek uit: Het huis met de gele deur, waarvoor ik voor het eerst samenwerkte met Noëmi Willemen. Na die drie boeken besloot ik dat ik zelf wilde ontdekken hoe dat werkt, zo’n boek maken, en dus deed ik wat logisch was: ik werd uitgever. Meer over dat Hannekesnest van mij lees je hier.

Als je mij vroeger vroeg waar ik van droomde, dan was dat schrijfster worden. Vraag je het me nu, dan leg ik de lat gewoon nog wat hoger en zeg ik: een miljoen vertalingen van mijn kinderboeken. Any takers?

Naast avontuurlijke kleuters en schattige #brooddoosbriefjes zitten er in mijn hoofd nog duizenden andere ideeën, waarvan ik er stelselmatig wat loslaat op de wereld. Op de hoogte blijven van die capriolen en de avonturen van de voornaamste auteur (ik), de logistieke manager (ook ik) en de Grote Baas (that will be me) van mijn eigen uitgeverij? Dat kan op Instagram – perfect voor het aanhoren van mijn dagelijks geratel en timelapses van de logistiek manager – of door je in te schrijven op mijn nieuwsbrief – die is iets minder frequent, maar wel gestructureerder.