🍭 Geen verzendingen tussen 11-30 juli 2024 🍭

Over Uitgeverij Het Hannekesnest

Uitgeverij Het Hannekesnest mag dan wel de vreemde eend in de uitgeverijen-bijt zijn, ze werkte zich op amper drie jaar tijd toch op tot een vaste waarde in Vlaamse en Nederlandse boekhandels. Met succesverhalen als Wilma Wonder en Op jou wil ik altijd wachten, veroveren de kleurrijke kinderboeken van deze vrolijke nieuwe uitgeverij de harten van zowel kleuters als ouders.

De Hannekesnest-historie
Het Hannekesnest ontstond eigenlijk per ongeluk, op een random woensdagavond in 2019. Toen nog om Hannes lezingen te structureren, maar al snel werd het nest groter. In 2021 stond Wilma Wonder te trappelen om de wereld te veroveren, en zo maakte Hanne in sneltempo kennis met uitgeversnummers, ISBN, CE-labels en contracten, om zo het Hannekesnest verder uit te bouwen tot een échte uitgeverij.

Wilma Wonder was niet enkel de eerste uitgave, maar meteen ook de eerste bestseller van Het Hannekesnest. Daarna volgden nog meer boeken, #brooddoosbriefjes, paper dolls en knuffelknoppen.

Een all female crew
Hoewel Hanne het schrijven met plezier (en behoorlijk wat voldoening) combineert met palletten slepen in haar eigen magazijn, schakelt ze voor andere facetten van het vak graag mede-professionals in. Vrouwen, als het maar even kan. Zo werkt ze voor haar kinderboeken samen met illustratrice Noëmi Willemen, en zijn de #brooddoosbriefjes een samenwerking met Evelien Rahm van Balou Ontwerpstudio. Ook voor de eindredactie, communicatie, vertegenwoordiging en vormgeving van haar boeken doet ze beroep op lokale onderneemsters.

 

UITGEVLOGEN UIT HET HANNEKESNEST:

2021 : #brooddoosbriefjes – reeks 1

2021 : #brooddoosbriefjes – reeks 2

2021: Wilma Wonder

2022 : Wilma’s Wondere Wereld – aankleedpopjes

2022: #brooddoosbriefjes – reeks 3

2022 : Wilma Wonder en de tak

2023: Op jou wil ik altijd wachten

2023: knuffelknoppen

2023: Wilma Wonder en de duif

 

Samenwerken met Het Hannekesnest?
Uitgeverij-gerelateerde vragen?
Heb je een lokale speelgoedfabriek die de perfecte Wilma-pop kan produceren?

WANTED: een Europees gefabriceerde Wilma-pop!

Om de waanzinnige kleuter ook buiten de boeken verder te laten leven, is Het Hannekesnest op zoek naar een zo lokaal mogelijke (lees: binnen de EU) fabrikant.

Ben jij er zo eentje?